07 August 2009

Lega rasanya...

Aku baru aje menyudahkan asgmnt individu yang terakhir.Masih ada lagi asgmnt berkumpulan yang belum siap.Tapi aku dah rasa lega... Rasa macam baru lepas dari memikul batu di atas kepala...Memang selalu aku jadi macam ni...Selalunya keadaan ini berlaku semasa awal buka semester pengajian...Biasa la aku ni jenis last minit punya orang...Sejak dari dulu lagi...Selalu buat kerja di akhir-akhir garisan.

Akibatnya, aku sendiri yang tercungap-cungap menyiapkan tugasan.Masa ni la nak tengok aku kalut giler...buat tak tahu aje kat anak-anak.Kalau ada hubby, semua kerja dia kena bereskan..Nak tengok aku senyum? memang jarang.Hubby selalu kata ' muncung time...'.Mujur la dia faham..

Tapi, keadaan macam ni selalunya tak lama.Paling lama pun sebulan..Hasilnya, selepas semua tugasan selesai.Huh...leganya hanya Tuhan yang tahu.Satu kepuasan yang tak dapat digambarkan.Kepada suami,anak-anak dan mak, terima kasih banyak-banyak kerana memahami diriku ini...InsyaAllah keadaan ini tidak akan berpanjangan.Tahun depan aku akan habiskan pengajianku.Tak sabar nak konvo...

No comments:

Post a Comment

saya suka baca komen anda...saya amat menghargainya.