17 April 2009

Sekolah kena bakar

Pagi semalam, masa aku punch card, suasana kat pejabat agak kelam kabut.Aku buat tak tahu aje.Malas nak ambil tahu.

Masuk ke bilik guru, barulah aku tahu yang kelas 6 Jupiter kena bakar.Kejadian berlaku kira-kira jam 6.50 pagi.Masa tu Roslinda sudah sampai ke sekolah.Murid-murid yang naik bas pun ramai gak yang sudah sampai.

Roslinda cerita yang tiba-tiba ada murid sekolah menengah berlari beritahu yang kelas tingkat atas terbakar.Dia berlari naik atas dan nampak api agak besar gak la.dengan bantuan beberapa orang murid kebakaran dapat dipadamkan.

Budak-budak yang terkenal dengan gangster pulak yang sungguh-sungguh membantu padamkan kebakaran tu.Budak-budak yang lain semua cabut lari.Habis hidung Roslinda hitam kena asap.

Aku jenguk kelas yang terbakar tu.teruk jugak la.Habis langsir kelas yang lawa tu kena jilat api.Meja dan kerusi ada yang dah hangus.

Kira-kira pukul 8 pagi, bomba dan polis datang untuk jalankan siasatan.Bomba ada jumpa 2 puntung rokok kat situ...Kes masih dalam siasatan...

# aku hairan gak, kalau GB ada kat sekolah macam-macam hal berlaku.Masa dia tak ada sekolah terasa aman damai..Ada orang nak sabotaj GB ke ???